Jumaat, 11 September 2009

Balik Beraya

Tahun nier nampak gayanya seminggu lebih aku akan beraya. Hari jumaat dah stat amik cuti, Epul plak lagi awal dari aku (khamis dah cuti...hehehe). Kuih raya pun dah banyak aku beli, nampak gayanya raya nier mak aku x perlu buat dan beli kuih (lagipun mak aku kurang sihat)...still x baik-baik, risau betul aku. Ubat dah banyak makan, tapi selera makan tetap xder lagi. Afif pun demam gak, minggu nier langsung x pergi sekolah. Bila difikirkan, nak ajer aku balik minggu nier...hehehehe.

After raya, rasanya akan lebih mencabar. Aktiviti Peperiksaan bakal bermula tambahan pula bermula semester ini aku akan mengetuai perjalanan peperiksaan tanpa mentor aku. Harapan aku hanyalah staf yang berdiri teguh kat belakang aku. Exam yang bermula 28 Okt - 15 Nov 2009 tentunya menerbitkan rasa resah pada students UiTM, tambah-tambah lagi bagi budak yang malas pegi kuliah. Budak-budak nier akan di hadapkan ke tatatertib - nampaknya still bdk2 bermasalah sebelum ni turut serta lagi sekali seperti J dan RP (bukan nama sebenar). Memang x sedar-sedar diaorang ni. Tadi RP datang opis amik surat amaran, kebetulan aku duk kat depan. Aku sempat nasihat beliau, kalo x berubah memang la dia x sayang mak bapak dier.

Nampaknya dah seminggu lebih Faizul (yang menggantikan Khalid) duk kat HEA nier. Banyak gak la ilmu yang aku turunkan pada dier. Maklum la, dier kan masih dalam tempoh pembelajaran di setiap bahagian. Minggu depan, dier akan ke HEP. Belajar ngan Epul la plak. Minggu nier pun aku kurang sibuk, boleh la ajo sikit-sikit. Dari operasi bilik kebal sampai la pembelian utk pejabat...hehehehe. Pagi tadi lebat sembang ngan dier pasal bonus. Dier ckp ramai kawan-kawan x pueh hati (maklum la hanya kump sokongan jer dapat). Nasib baik gaji masuk harini, rasa banyak jer duit.....hehehe. Dan tentunya FaceBook menjadi medium utama menyatakan ketidakpuehatian mereka..hehehe. Ahhh, apa nak dibisingkan. Rezeki nier Allah dah tetapkan, terima jer la.

Esok nak kena buat perancangan rapi, apa lagi aku x beli utk raya nier. Baju ngan seluar Jeans dah ada, baju melayu n sampin dah ada, kuih raya dah ada, PTPTN dah bayo, Bil dah bayo, alamak? lupa plak keter wira kat kampung tuer pun kena bayo gak. Esok lepas balik keje la kuar bandar jap bayar.....

Apa aku merepek nier.......tido la dah kul 1.30 pagi nier. Kang sahur x bangun plak...hehehe...adios

1 ulasan:

Canopus berkata...

Jangan lupa beli jubah ngan serban untuk solat raya. Raya ke3 aku ada di jerantut, ko wajib datang!!!