Isnin, 9 November 2009

Antara Hati dan Air Mata

Pernah x korang menangis? Bagi manusia yang berjiwa sensitif memang selalu dan mudah untuk mengalirkan air mata. Aku nak citer, dah 3 bulan kut sampai la sekarang....setiap kali aku melakukan ibadah solat, lahir satu perasaan yang menyebabkan hati aku merasa sungguh sayu sehingga mengalirkan air mata. Aku pun x tahu, tp kederasan air mata itu memang tak dapat di halang oleh aku.

Kenapa aku begitu? Itu la persoalan yang bermain di fikiranku dan kederasan air mata itu sangat hebat di subuh hari. Apa yang terjadi sebenarnya? Hanya Allah SWT yang mengetahui segalanya. Mungkin itu petandanya impian aku untuk ke tanah suci untuk mengerjakan umrah semakin dekat. Aku sangat mengharapkan agar kedatangan aku ke tanah suci pada tahun depan dapat di makbulkan dan diredhai pemergian aku ke sana.

Sekarang tengah sibuk melihat-lihat pakej umrah, maklum la tahun nier punya planning terpaksa di tunda dan tentunya pakej yang ekonomi sudah memadai. Betul juga kata Hj Ros Hasri, masa muda-muda nier la buat ibadah kalau dah tua banyak komitmen lain. Dari segi persediaan, rasanya hubungan aku dengan-Nya semakin dekat. Walaupun ini hanya cuma persinggahan yang sementara, aku sangat berharap melalui ibadah umrah dapat memberikan aku satu nikmat dan keinsafan di dalam mencari sebuah kehidupan dan erti seorang khalifah di muka bumi.

Andai pemergian aku ke sana nanti merupakan satu pemergian yang kekal, Aku Redha dan tetap bersyukur ke hadrat-NYa......Wassalam.....adios......

Tiada ulasan: